Populære indlæg

mandag den 6. juni 2011

Råge massakre igen i år



Dette billede som er taget før den intensive massakre på Råger i Aalborg kommune år, viser en helt rolig Råge fotograferet på få meters afstand - næsten helt upåvirket af min tilstedeværelse, den spankulerer rundt og er flittig til at tage blandt andet Gåsebiller - så Rågen er jo direkte en nyttefugl !
  Her først i juni er Rågerne meget skræmte og umulige at komme tæt på med kamera, hvilket er resultatet af den skandaløse nedskydning af Råge-unger i reden - al jagt bør forbydes i foråret/yngletiden !
  En meget uheldig sideeffekt af den megen forstyrrelse som nedskydningen af Råge-ungerne, er at andre arter påvirkes negativt - så som Spurvehøg og Stor Flagspætte, Natugle og flere andre arter.
  Det er meget sørgeligt at gå i skoven kort efter en massakre Rågerne flyver op når man går i gennem skoven og hele skoven og den beboere er meget skræmte, så meget at jeg ikke har lyst til at gå i skoven og det er ellers den aller bedste tid på året at opleve skoven !
  Aalborg kommune burde øjeblikkeligt stoppe med fremover at udføre massakre på Rågen, det viser sig jo også bare at Rågen spreder sig mere og faktisk har fremgang fordi der overlever flere af de unger som ikke er blevet skudt, da de jo så får en meget mere stabil fødetilgang ( dette er vist ved en undersøgelse i GB !), der bliver altså flere Råger i flere især mindre kolonier i stedet for få store.
  Rågen er en flot fugl der i solen glimter i flere flotte glinsende nuancer, desuden er den en nyttefugl som tager mange insekter og larver, der har været steder hvor landbruget har indført den til netop bekæmpelse af "skadedyr", men desværre er der nogle som bare vil af med Rågen fordi den er "sort" og desuden er der nogle som bare vil have noget levende at skyde på - de kunne jo bare skyde hinanden i stedet for !

2 kommentarer:

  1. Så sandt, så sandt! Det er interessant at følge livet i en rågekoloni, og senere når de i lokalt området ses sammen med deres unger.

    Har du evt. et link til den undersøgelse i GB?

    SvarSlet
  2. Send materiale til lars.thomsen(at)starch.dk - så vil jeg gerne skrive en artikel til fordel for rågebeskyttelse.

    SvarSlet