Populære indlæg

tirsdag den 10. maj 2011

Maj 2011



Herligt igen at få set Aftenfalke jage Guldsmede, det er altså nogle små fine falke.




Måske disse Gråkrager under sig over om det skulle være kunst eller bare en god skideplads.


Jeg var heldig at kunne fange denne Ringdue i en overspringsmanøvre, hvor den ikke vidste om den skulle "fryse" eller flygte.

4 kommentarer:

  1. Det er altid spændende at skrive en længere smøre, og så ryger forbindelsen inden man trykker send! Nå men jeg skrev at aftenfalke altid er en fornøjelse at se - jeg har endnu ikke set nogen(i Dk, men masser i Sydafrika) i år, men med min ensrettede hærgen på østkysten, er det nok forklaringen. Tager til Skagen i bededagsferien og håber på nogle dage a la det som den sidste periode har vist deroppe fra. Er ikke så hitfikseret, så det gør noget. Synes jeg har set det meste i udlandet og har ikke det store behov for at se de samme arter herhjemme. Og så er det jo godt at komme på Østkysten, hvor der aldrig er hits :D Jeg er ret sikker på kragerne opfatter de der stopklodser som skidepladser. Er det elementer fra en betonvarefabrik som er efterladt et eller andet sted?
    Jeg ved ikke hvad Sorthøj er - er det en bydel i Aalborg? Jeg er godt nok født i Aalborg, men Sorthøj har jeg aldrig hørt om :D

    SvarSlet
  2. Hej Søren - nej hit er heller ikke lige min kop te, jeg har det på samme måde som du beskriver, det var en hyggetur som viste sig også at give Aftenfalke m.m. Jeg selv er også mest en "Østkysthustler" selv om jeg ikke kommer så ofte på østkysten som førhen. Gråkragerne sidder på noget gromt "kunst" som er placeret midt i den ellers idylliske Møllepark. Sorthøj er mellem Søndre kirkegård og Hasseris Gymnasium og indtil for meget få år siden var det bare marker. Nu er det bebygget - dog med store arealer der får lov at gro urter og blomster på, så der er et rigt insektliv, meget mere end der nogensinde har været. Der er to gravhøje som jeg mener der har givet navnet Sorthøj til stedet.

    SvarSlet
  3. Så blev jeg det klogere omkring Sorthøj - jeg tror aldrig, jeg har været derude. Gik engang på skole ved siden af Kommune Data - kunne forestille mig at det er i nærheden. Det var dengang der ynglede toplærker derude, så det er ved at være et stykke tid siden ;)

    SvarSlet
  4. Ak ja Toplærker var almindelige i og omkring Aalborg. I Hasseris i 1970-erne ved Under Lien/Nørholmsvej hvor der gik mange heste og får på sandede slidte jorde, da var der ofte steder hvor Toplærken var i overtal i forhold til Sanglærke !

    SvarSlet